Het is een uitspraak die ik in mijn jeugd vaak gehoord heb en die zo’n beetje mijn mantra is geworden. Of misschien is excuus een beter woord? Want ik kan eigenlijk gewoon niet kiezen… 

Ik heb namelijk een enorme schrik om verkeerde beslissingen te nemen. Het is dus veel gemakkelijker voor mij om mijn opties open te houden zodat ik geen knopen moet doorhakken. 

Daarom wilde ik ook zo graag als virtual assistant (VA) aan de slag gaan. Het is zo’n breed concept, alles is mogelijk! Ik had nooit de sprong durven wagen om webdesigner te worden. Maar als VA kan ik én websites maken én teksten verbeteren én ontwerpen maken in Canva én nog veel meer! 

Of dat dacht ik toch… Alle businesscoaches vertellen in hun e-books, webinars, podcasts en nieuwsbrieven namelijk hetzelfde. JE MOET KIEZEN. Je moet een ideale klant definiëren, een niche bepalen, je aanbod duidelijk aflijnen. Anders ga je op in de massa. 

Eerlijk, ik voelde me een beetje in ’t zak gezet toen ik dit ontdekte :p Het heeft me dan ook een paar maanden gekost om die knoop te durven doorhakken. Maar de keuze is eindelijk gemaakt. 

Ik ga me focussen op het maken van websites!  

Of toch voor nu 😉 Ze zeggen gelukkig ook allemaal dat je je aanbod altijd nog kan bijsturen.